Circus, cultuur met hoofdletter C
Foto: REUTERS

De Vlaamse regering gaat voortaan om de drie jaar een Vlaamse Cultuurprijs voor Circus uitreiken. Het voorstel van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) is goedgekeurd door de Vlaamse regering.

De Cultuurprijzen zijn een erkenning voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de culturele sector. Het is een soort kwaliteitslabel waarmee de overheid het culturele belang van het werk van de laureaten erkent. Naast een prijs voor Algemene Culturele Verdienste zijn er onder meer prijzen voor Film en Podiumkunsten.

Nieuw is dus de Vlaamse Cultuurprijs voor Circus, die driejaarlijks wordt toegekend, afgewisseld met de Cultuurprijs Sociaal-cultureel Volwassenenwerk en die voor de Amateurkunsten. 

‘Met deze hergroepering wil ik de Vlaamse Cultuurprijzen actualiseren’, zegt Gatz. Voortaan zullen er elf erkenningen per jaar uitgereikt worden. 

Aan een Cultuurprijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden. Enkel voor die van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste reserveert de Vlaamse overheid 20.000 euro. Elke laureaat krijgt ook het bronzen beeldje ‘La ultima isla’ van Philip Aguirre.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig