Toen de #ImNoAngel-campagne viraal ging met modellen met een maatje meer, ontbrak volgens verschillende fotografen heel wat diversiteit. Jes Baker zet dat nu recht met een nieuwe campagne, #EmpowerALLBodies, die elke huidskleur, elk litteken en elke handicap omarmt.

Volgens Jes Baker bevat zijn fotoreeks #EmpowerALLBodies geen enkele barrière en hoeft het ook niet te gaan om modellen, want 'zelfs modellen met een maatje meer zijn nog te discriminerend voor het algemene beeld van de vrouw'. 'Wie voor plus-size-modellen kiest, discrimineert échte vrouwen. Vrouwen met littekens, tatoeages, brandwonden, enz.', stelt Baker.

'Niet onder de indruk van #ImNoAngel'

In een open brief klaagt Baker de selectieprocedure van de campagne #ImNoAngel aan: 'Je wou af van het beklemmende schoonheidsideaal, maar ik ben niet onder de indruk. Want hoewel je van de graatmagere idealen bent afgestapt, ben je erin geslaagd om de "ideale mollige vrouwen" te zoeken, die geen cellulitis hebben, geen pigmentvlekken en geen enkel schrammetje.'

Om te laten zien hoe een 'echte' lingeriecampagne er zou uitzien, maakte de fotograaf een reeks met vrouwen die allemaal 'afstappen van dat ideaal'. Naast rondingen hebben de vrouwen ook een uitgesproken lichaamseigenschap zoals tatoeages, striemen of een fysieke handicap.