James May ziet terugkeer naar Top Gear zonder Clarkson niet zitten
vlnr.: James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond Foto: EPA

Co-presentator James May keert niet terug naar het autoprogramma Top Gear van de BBC als Jeremy Clarkson het niet meer presenteert. ‘Het zou flauw zijn dat met een surrogaat Jeremy te doen’, zegt hij aan The Guardian.

Jeremy Clarkson werd door de BBC bedankt voor bewezen diensten na tal van incidenten, waarbij een handgemeen met een producer de druppel was die de emmer deed overlopen. Top Gear werd gepresenteerd door drie mannen - Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May - en het afscheid van een presentator hoefde dus niet meteen het einde van het wereldberoemde programma in te luiden. De aparte stijl van Clarkson maakte natuurlijk wel een wezenlijk deel uit van het succes.

Door de uitspraken van May komt de toekomst van Top Gear zoals we het kennen nog meer op de helling te staan. Volgens May is het immers uitgesloten dat hij aan de slag gaat met een vervanger: ‘Je kan niet zomaar een surrogaat Jeremy in het programma droppen en verwachten dat het doorgaat’, zegt hij aan The Guardian. ‘Dat zou geforceerd overkomen. Ik denk niet dat ze zo stom zouden zijn om dat te proberen.’

Als het programma weer op de buis komt kan het dus best dat dat met drie nieuwe presentatoren is, want zowel het contract van May als dat van Hammond is afgelopen en er zouden naar verluidt geen gesprekken over een verlenging gevoerd worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in