Jacques Vermeire voor het eerst over strijd tegen kanker
Foto: Vier

Komiek en acteur Jacques Vermeire (63) vertelde in het Vier-programma ‘Kroost’ over een tot nu toe onbekend aspect uit zijn leven. Hij kreeg net als zijn partner te maken met kanker. Alleen hij overleefde de strijd.

In april vorig jaar overleed zijn partner Muriel De Neve aan de gevolgen van de ziekte. ‘Ik heb vier jaar geleefd met iemand die kanker gehad. Dat heeft toen nooit iemand geweten’, zegt Vermeire.

‘Het laatste jaar was zeer ingrijpend’, zegt hij. Vermeire verpleegde haar dag in dag uit, ‘tot de laatste vijf dagen, tot het niet meer ging’. Dat zijn partner aan kanker leed, hield Vermeire voor de buitenwereld verborgen om zijn carrière niet in gevaar te brengen. Een beslissing waar hij nog steeds achter staat.

Maar Vermeire kreeg in diezelfde periode ook zelf te maken met de woekerende ziekte.

Kort na de première van zijn zaalshow ‘5 voor 12’ kreeg hij de diagnose te horen na een routinecontrole: darmkanker. Er zat een grote tumor, maar uitzaaiingen waren er niet.

Vermeire had geluk en moest geen chemotherapie ondergaan. Wel wordt hij nog steeds opgevolgd door het ziekenhuis, zegt hij nog in het Vier-programma. ‘Ik ben door het oog van de naald gekropen.’ 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig