De bekende kapitein Iglo wist kapers steeds af te schepen met fishsticks die voor goud moesten doorgaan. Maar tegen het overnamebod van 2,6 miljard euro door ‘kapers’ Nomad zegt de kapitein niet nee.

De huidige eigenaar van Iglo, Permira Advisers, laat maandag weten in te stemmen met het bod van het nieuwe investeringsfonds Nomad Holdings. Met die 2,6 miljard euro krijgt het de controle over de grootste producent van diepvriesvoeding in Europa.

Iglo verkoopt behalve visproducten ook groenten en bereide maaltijden. De gewenste overname is de allereerste transactie van Nomad Holdings. Permira zal wel een belang van 9 procent blijven behouden.

De Britse Iglo Group is jaarlijks goed voor zowat 1,5 miljard euro omzet, in 2014 was er een operationele kasstroom (ebitda) van 306 miljoen euro. Het bedrijf was in 2006 voor 1,8 miljard euro door Permira overgenomen van de Brits-Nederlandse consumtengoederenreus Unilever. In oktober 2010 kocht Iglo op zijn beurt van Unilever de activiteiten van sectorgenoot Findus in Italië.

Nomad haalde in april vorig jaar bij een beursgang 500 miljoen dollar op, met de bedoeling om op overnamejacht te gaan. Het investeringsfonds is in handen van de ondernemers Martin E Franklin and Noam Gottesman, die bekendstaan als ‘dealmakers’.