Reünie Evil Superstars op Pukkelpop
Foto: belga

Pukkelpop krijgt deze zomer een speciale gast over de vloer: Evil Superstars zal op het festival spelen. Frontman Mauro Pawlowski werd ook gevraagd als curator op het festival, dat dit jaar zijn 30ste verjaardag viert. Ook Stijn Meuris mag een dag als curator aan de slag gaan en muzikale acts uitkiezen.

Als curator mag Mauro op een van de drie festivaldagen een aantal bands op de affiche zetten. Ook Evil Superstars, de band waarmee hij in 1994 de Rock Rally won, zal present zijn. De Superstars spelen op zaterdag 22 augustus op het festival. De groep zal - op eigen verzoek - niet op het hoofdpodium spelen en ook niet afsluiten.

Het is niet de eerste keer dat de band nog eens samenkomt. Evil Superstars splitte in 1998 en gaf datzelfde jaar nog een indrukwekkend afscheidsconcert op Pukkelpop (daarna volgde nog een clubshow in Botanique). In 2004 speelde de band een reünieconcert in de AB. Toen brachten Mauro en co het nummer ‘Dopesmoker’ van Sleep. Dat nummer duurt één uur. In 2012 speelde Evil Superstars nog eens een reünieconcert in de AB, maar ook toen kwamen de nummers van hun twee albums ‘Love Is Okay’ en ‘Boogie-Children-R-Us’ niet aan bod. Op Pukkelpop wil de groep een mix brengen: een aantal oude songs en tegelijkertijd het experiment opzoeken. Tim Vanhamel is door Mauro aangesteld als ‘orkestleider’.

Op de donderdag of vrijdag van Pukkelpop zal Mauro Pawlowski als curator aan de slag gaan. Ook aan Stijn Meuris werd gevraagd om curator te zijn. Wellicht is er ook nog een derde curator aangesteld: voor elke dag één.

Organisator Chrokri Mahasinne wilde het nieuws nog niet bevestigen, maar de actie past ongetwijfeld in het verjaardagsfeestje van Pukkelpop. Het festival viert dit jaar zijn 30-jarige jubileum. Chokri Mahassine zei wel nog dat Pukkelpop morgen nieuwe namen zal bekend maken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig