Gisele Bündchen: ‘Mijn lichaam vroeg me te stoppen’
Foto: AFP

Haar woordvoerster en zus Patricia bevestigde vorige maand al dat het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen na twintig jaar enkel per uitzondering geboekt zal kunnen worden voor catwalkshows. Bij de start van de modeweek in São Paulo vertelt Gisele nu waarom ze die beslissing genomen heeft.

‘Mijn lichaam vertelt me automatisch of wat ik doe het wel waard is, en het vroeg me om te stoppen’, zo vertelde het 34-jarige topmodel aan de Braziliaanse krant Folha de Sao Paolo. ‘Ik respecteer mijn lichaam, het is een voorrecht om zelf de beslissing om te stoppen te kunnen nemen.’

Bündchen, die al bijna twintig jaar shows loopt, zou als afscheid nog een laatste keer meelopen in de catwalkshow van het Braziliaanse kledinglabel Colcci. Die vindt nu woensdag plaats tijdens de modeweek in São Paulo.

Dat ze niet langer shows zal lopen, betekent echter niet dat het topmodel en moeder van twee op pensioen gaat. Bündchen zal wel nog opduiken in campagnes en modeshoots, en wil zich met de vrijgekomen tijd focussen op enkele bijzondere projecten.