Websites van Le Soir, La Libre Belgique en DH opnieuw toegankelijk

De website van de krant Le Soir, lesoir.be, en die van twee kranten van de mediagroep IPM, lalibre.be en DH.be, zijn opnieuw toegankelijk nadat ze maandagavond het doelwit waren van een cyberaanval. lesoir.be kwam maandagavond na een onderbreking van meer dan een uur opnieuw online, lalibre.be is sinds middernacht opnieuw beschikbaar.

De website lesoir.be werd maandagavond rond 18.30 uur opnieuw slachtoffer van een cyberaanval. Na een onderbreking van enkele minuten werd de website dan meer dan een uur geblokkeerd en later op de avond opnieuw geactiveerd.

De piraten sloegen rond 19 uur dan toe bij lalibre.be en DH.be . De site van La Libre Belgique was tot middernacht niet te raadplegen. De cyberaanval blokkeerde ook de toegang tot twee titels van de Franse regionale pers, aldus de verantwoordelijken van de websites van de mediagroep.

De printversies van de kranten zijn dinsdagmorgen zonder problemen verschenen.

De cyberaanvallen van zondag en maandag zijn op Twitter door meerdere groepen opgeëist. Geen enkel element laat momenteel toe de daders te identificeren, aldus Le Soir.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig