Scheidsrechter tweede keer in drie jaar slachtoffer van geweld tijdens wedstrijd
Archieffoto: Lothar Van Impe werd in 2012 al eens in elkaar geslagen tijdens een voetbalwedstrijd, toen door een speler.

De wedstrijd tussen Destelbergen en Genc Turk Gent, in vierde provinciale reeks A van de provincie Oost-Vlaanderen, is in de 43ste minuut gestaakt bij een 2-0 stand. Scheidsrechter met dienst Lothar Van Impe kreeg enkele rake klappen te verwerken van supporters en zakte in elkaar. Hij moest, net als drie jaar geleden, naar het ziekenhuis.

'De wedstrijd verliep van bij aanvang redelijk bitsig en de scheidsrechter had al enkele gele en rode kaarten getrokken', meldde sportief verantwoordelijke Patrick Maes van VS Destelbergen. 'Toen hij in de 43ste minuut opnieuw een rode kaart trok, sloegen de stoppen door bij enkele supporters van Genc Turk Gent. Zij sprongen op het veld, belaagden de scheidsrechter en de man kreeg bovendien enkele rake klappen. Hij zeeg neer en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.'

De scheidsrechter in kwestie was Lothar Van Impe, een 19-jarige die drie jaar geleden ook al eens het ziekenhuis in geslagen werd tijdens een voetbalwedstrijd. Toen was dat door een 16-jarige speler tijdens een juniorenmatch in het Oost-Vlaamse Idegem. De dader werd toen opgepakt.