VIDEO. Vroege goal stuwt KV Mechelen naar zes op zes
Foto: BELGA

KV Mechelen is uitstekend gestart aan Play-off 2. Het won na zijn eerste wedstrijd ook zijn tweede match in Groep A. Zulte Waregem ging met 0-1 voor de bijl. Na twee speeldagen telt Malinwa zes punten.

Zulte Waregem pleitte al snel voor een penalty na een fout op Gimbert, maar het was KV Mechelen dat na zes minuten de score opende. Obradovic dribbelde zich mooi tussen twee man door en bediende de mee opgerukte Paulussen. Die schoot van aan de rand van de zestien knap overhoeks binnen: 0-1.

Malinwa was de betere ploeg en kreeg nog een uitstekende kans via Hanni. De 0-1 ruststand was echter billijk. Vrijwel meteen in de tweede helft leek Veselinovic de 0-2 te scoren. De Mechelen-spits stond echter buitenspel. Ondertussen kreeg Essevee héél weinig voor elkaar. Tot Gimbert de paal raakte bij een corner! Dat was echter de enige grote kans voor de West-Vlamingen, die de bezoekers verder nauwelijks konden bedreigen.

Opvallend: KV Mechelen gaat in Groep B de strijd aan met Racing Genk. Beide teams tellen zes op zes en treffen elkaar op speeldag drie.

Opvallende fases:

3’ Gimbert zet zich goed door en loopt de zestien van KVM in, hij krijgt een zetje mee van De Witte, maar onvoldoende voor een penalty oordeelt Coolemonts.

6’ GOAL. Obradovic dribbelt zich mooi tussen twee man door en bedient de mee opgerukte Paulussen, die schiet van aan de rand van de zestien knap overhoeks binnen.

19’ Hanni infiltreert goed in de zestien van Zulte Waregem, hij krijgt de bal precies aangespeeld via een hakje van Veselinovic, maar Bossut is alert en duikt meteen op de bal.

49’ De bal wordt over de verdediging van Zulte Waregem gelegd, Veselinovic glipt weg en lobt ‘m over Bossut, de Serviër stond evenwel offside en dus gaat dat feestje niet door.

66’ Na hoekschop blijft de bal hangen, Gimbert schuift het leer tegen de buitenkant van de paal. De Fransman tot twee keer toe gevaarlijk binnen de minuut.

76’ De ingevallen Van Damme wil er wel eens wat tempo in de match pompen, hij combineert met Hanni, die Verdier vindt, maar zijn pass komt net niet tot bij de inlopende Veselinovic.

85’ Trajkovski mag vrijstaand aanleggen vanaf zo’n 25 meter, heerlijke vlam, net over de lat.