Van Horebeek wint motorcrossduel van De Dycker in Bergen
Foto: BELGA

Jérémy Van Horebeek (Yamaha) heeft zondag in Bergen de tweede manche in het Belgisch kampioenschap motorcross gewonnen. De regerende Belgische kampioen trok op het zanderige circuit van het bos ‘Bois Brûlé’ in een prangend duel met Ken De Dycker (KTM) aan het langste eind. Steve Ramon werd derde.

In de eerste reeks viel Van Horebeek bijna meteen na de start, waardoor hij tot achtervolgen aangewezen was. Ondanks een knappe remonte kon hij Ken De Dycker niet meer bijhalen. In de twee daaropvolgende reeksen was er weinig te doen aan de 25-jarige Brabander. Ken De Dycker drong wel aan, maar moest na een zege in de eerste reeks telkens genoegen nemen met een tweede plaats. Steve Ramon (Suzuki) eindigde in alle drie de reeksen als derde.

Bij de rijders in de MX2 (250cc) domineerde Brent Van Doninck (Yamaha). Hij won de drie reeksen. In de eindstand was Cédric Grobben (Husqvarna) tweede en Damon Graulus (KTM) derde.

In het Belgisch kampioenschap verstevigden Van Horebeek en Van Doninck hun leidersposities, nadat beiden eerder de openingswedstrijd van het BK in Moerbeke-Waas op hun naam hadden geschreven.

Op 7 juni vindt de derde manche van het BK voor “inters” plaats in het Vlaams-Brabantse Dworp op de Kesterheide.