GP Americas - Danny Kent (Honda) domineert tweede manche in Moto3, Livio Loi crasht
Foto: EPA

De Brit Danny Kent (Honda) heeft zondag de Grote Prijs van Amerika in de Moto3-klasse, de tweede manche van het wereldkampioenschap, gewonnen. Na 18 rondjes op het ‘Circuit of The Americas’ in Austin, Texas (99,2 km) was hij ruim 8 seconden sneller dan de Fransman Fabio Quartararo (Honda) en de Spanjaard (Efren Vazquez).

De 21-jarige Kent veroverde zaterdag de pole en gaf die niet meer uit handen. De Britse rijder van Honda is meteen ook de nieuwe leider in de WK-stand. Alexis Masbou, de winnaar van de GP in Qatar, viel in de laatste ronde en finishte als 16e net buiten de punten.

Onze landgenoot Livio Loi (Honda), zaterdag nog veertiende in de kwalificatiereeksen, werd 25e en laatste. Op enkele ronden van het einde crashte hij. De 17-jarige Limburger viel ook al tijdens de eerste WK-manche op het circuit in Qatar.

Op zondag 19 april ontmoeten de motorrijders elkaar opnieuw voor de derde wereldbekermanche. Danny Kent verdedigt dan zijn koppositie op het Termas de Río Hondo Circuit in Argentinië.