Rand Paul: ‘Clintons stelden zich altijd al boven de wet’
Hilary Clinton en dochter Chelsea (r). Foto: blg

Hilary Clinton heeft tijdens haar periode als minister van Buitenlandse Zaken aangetoond dat ze niet geschikt is om de Verenigde Staten te leiden. Dat heeft Republikeins presidentskandidaat Rand Paul gezegd enkele uren voordat de voormalige First Lady haar deelname zou aankondigen.

Rand Paul, die zich begin vorige week zelf outte als kandidaat voor de Republikeinse voorverkiezingen, was op CNN niet mals voor Hilary Clinton. Hij herhaalde de kritiek op haar aanpak van de aanval op een Amerikaanse diplomatieke post in het Lische Benghazi in 2012.

Paul rakelde ook nog eens de berichten van enkele weken geleden op over de Clinton Foundation. Die liefdadigheidsorganisatie die de Clintons oprichtten zou veel geld gekregen hebben van buitenlandse vrienden met connecties in de plaatselijke regeringen, onder andere vanuit Saoudi-Arabië.

‘De Clintons hebben zich in het verleden meermaals boven de wet gesteld’, aldus de Tea Party-aanhanger. Doordat de Clinton Foundation geld aannam van landen waar vrouwen volgens Paul gediscrimineerd worden, ‘wordt het moeilijk om Hilary's boodschap serieus te nemen’.

Volgens Amerikaanse media zal Clinton vanavond in een videoboodschap en via sociale media aankondigen dat ze deelneemt aan de Democratische voorverkiezingen in 2016.