Fabregas en Hazard redden zwak Chelsea in absolute slotfase
Foto: REUTERS

Chelsea leek lange tijd op weg naar een flauwe 0-0 tegen degradatiekandidaat QPR, maar met nog drie minuten op de klok potte Fabregas het verlossende doelpunt. Het was het eerste schot tussen de palen voor de Blues. Thibaut Courtois hield zijn netten schoon op een goede kans voor Charlie Austin.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Chelsea kwam bijna met een gelukje op voorsprong. Willian zette de bal voor vanop de rechterflank, en zag zijn voorzet pardoes tegen de paal belanden. Chelsea kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten, en kwam bijna op achterstand net voor rust, maar Courtois redde bijzonder fraai op een afstandsschot van Austin.

Na de rust bleef Chelsea op de sukkel. De Blues, met Drogba in de spits, trapten tot de absolute slotfase zelfs geen enkele keer tussen de palen, en leken op weg naar een zoutloos gelijkspel. Eden Hazard kwam echter tot de redding. De Rode Duivel dribbelde zich in de zestien en bediende Fabregas, die er in de 88e minuut alsnog 0-1 van maakte. Hazard, die zijn 100e officiële duel in het shirt van de Blues speelde, was zo alsnog belangrijk. Het enige schot tussen de palen van Chelsea, meteen goed voor de drie punten. QPR blijft gefrustreerd achter, de Rangers hebben 26 punten en staan op de achttiende plaats. Chelsea vergroot de afstand op Arsenal weer tot zeven punten.

Na afloop had José Mourinho lof voor Courtois. 'Die redding hielp ons aan de zege', aldus de Portugees op de clubwebsite. 'Defensief speelden we een goede wedstrijd, maar Courtois stond er voor ons. Ik vertelde hem dit weekend dat hij ons een paar punten moest schennken, met een paar reddingen. En dat deed hij.'