Bayer Leverkusen heeft de Bosnische verdediger Emir Spahic per direct ontslagen. Spahic deelde na het bekerduel tegen Bayern Munchen een kopstoot uit aan een steward. Hij bood achteraf direct zijn excuses aan, maar zag zijn contract tot 2016 toch verscheurd worden. “We hadden geen andere keuze”, klonk het bij Michael Schade, operationeel directeur van Leverkusen.

Bayer Leverkusen verloor een spannende kwartfinale van Bayern Munchen na strafschoppen. Spahic (34) stond tijdens de strafschopserie al niet meer op het veld. De centrale verdediger was gewisseld wegens een knieblessure. 

Die belette hem niet om na de match op de vuist te gaan met enkele stewards van zijn eigen club. Naar verluidt zouden die niet toegelaten hebben dat zijn vrienden met hem meetrokken naar de kleedkamer. Ook die vrienden namen deel aan het gevecht, dat werd gefilmd door de veiligheidscamera's in het stadion. 

De openbare aanklager moeide zich met de zaak, en Leverkusen zag zich genoodzaakt Spahic' contract te ontbinden. 'Nadat we de videobeelden zagen konden we niet wachten op de uitkomst van het gerechtelijk onderzoek', verklaarde Schade. 'We hebben samen met Emir een oplossing gevonden en wensen hem al het beste voor de toekomst.'

'Het was een grote eer om voor deze ploeg te spelen', verklaarde Spahic zelf. 'Ik wens mijn vrienden in het team, de hele club en de prachtige fans  het beste voor de fantastische toekomst die voor Leverkusen in het verschiet ligt.'