Opnieuw hommeles bij Mercedes: 'Hamilton saboteerde mijn race'
Foto: FIA (Twitter)
Het spel zit opnieuw op de wagen bij Mercedes. Nico Rosberg beschuldigt teamgenoot Lewis Hamilton er van dat hij doelbewust zijn race verknoeide.

De champagne op het podium smaakte zoet, het onderspuiten van de podiummeisjes was leuk, maar de persconferentie verliep net iets minder vrolijk voor Lewis Hamilton en bij uitbreiding het Mercedes-duo. 

Er hing een bijzondere sfeer, daar in de mediaruimte waar de persconferentie na afloop van de GP van China werd gehouden. Meestal zijn het wat standaardvragen waar de klassieke antwoorden op volgen, maar deze keer werd opnieuw de knuppel in het hoenderhok van Mercedes gegooid.

Lewis Hamilton mag dan wel op een redelijk eenvoudige manier de race gewonnen hebben, het was opvallen hoe de Brit niet echt wegreed van zijn Duitse teamgenoot en daardoor Nico Rosberg tijdens de race zijn beklag deed over de boordradio. Indien Rosberg dichter achter Hamilton zou gaan rijden zouden zijn banden snel afslijten, terwijl hij ook niet kon uitzakken want Vettel naderde achter Rosberg.  Volgens Rosberg deed teamgenoot het dan ook opzettelijk, want van zodra Rosberg de pits inreed om te anticiperen op een pitstop van Vettel, reed Hamilton wel veel sneller.

Rosberg liet tijdens de persconferentie dan ook verstaan dat hij onnodig gehinderd werd en onder druk werd gezet, maar racewinnaar Lewis Hamilton had zijn antwoord klaar: 'Ik deed het helemaal niet opzettelijk', aldus de Brit.

'Ik hield hem niet op om hem dichter bij Sebastian Vettel te brengen want uiteindelijk hebben we als team nood aan een overwinning met een 1-2, dat is onze prioriteit. Indien hij dichter bij mij wou komen en mij wilde inhalen dan moest hij dat doen. Ik weet niet goed wat zijn probleem is,' trachtte Hamilton zich te verdedigen.

Nico Rosberg liet duidelijk uitschijnen dat hij gefrustreerd was door onnodige spelletjes die Hamilton speelt.

'Het is interessant om het van jou te horen Lewis, dat je enkel aan jezelf aan het denken was met jouw snelheid vooraan en dat je mijn race aan het compromitteren was. Dat je trager aan het rijden was dan noodzakelijk tijdens het begin van je stints betekende voor mij dat Sebastian erg dicht kwam en dat zorgde ervoor dat Sebastian kon proberen om zijn pitstop eerder te doen in de hoop mij te kunnen voorbij gaan. eerst en vooral was het dus onnodig 'close' tussen mij en Sebastian, waarna het mij enorm veel tijd tijdens de race kostte want ik moest reageren op wat hij deed. Daardoor moest ik vroeger de pits in en waren mijn banden tegen het einde van de race volledig versleten, mijn stint was immers veel langer dan gepland. Ik ben dan ook erg ontvreden vandaag. Verder heb ik niets veel te zeggen,' antwoordde Nico Rosberg op de vraag van de interviewer over hoe hij er over dacht. 

Toen werd Hamilton gevraagd om te reageren en die repliceerde als volgt: 'Ik wil niet echt antwoorden! Het is mijn taak niet om ... het is mijn taak niet om voor Nico zijn race te zorgen. Het is mijn taak om de de wagen veilig en zo snel mogelijk aan de finish te brengen en dat is ook wat ik gedaan heb. Ik heb niets opzettelijk gedaan om andere wagens op te houden. Ik focuste me enkel op mezelf. Indien Nico voorbij wou gaan dan had hij het moeten proberen maar dat deed hij niet.'

Of hoe de bazen bij Mercedes de komende dagen alles uit de kas zullen mogen halen om een nieuwe 'koude oorlog' tussen Hamilton en Rosberg bij Mercedes te vermijden. Er zal minstens een goed gesprek noodzakelijk zijn, waarschijnlijk zelfs meer ...

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: