Kompany: ‘Speel niet bij Manchester United...door mijn moeder’
Foto: AFP

Vincent Kompany is tegenwoordig kapitein en een van de belangrijkste spelers bij Manchester City, maar het had niet veel gescheeld of de verdediger speelde in een rode truitje bij de aartsrivalen van Manchester United. ‘Maar ik mocht niet vertrekken van mijn moeder’, aldus de Duivel in de Daily Mirror.

Toen de zeventienjarige jarige Kompany in 2003 hoge ogen wierp bij Anderlecht, was dat ook Sir Alex Ferguson niet ontgaan. De toenmalige trainer van Manchester United informeerde bij Anderlecht om de verdediger aan te trekken, maar die transfer kwam er niet van.

‘United vroeg naar me, maar op dat moment had ik andere prioriteiten. Ik was aan het studeren, en mijn moeder wilde dat ik mijn diploma haalde vooraleer ik me concentreerde op het voetbal’, verrast Kompany. ‘Maar ik vind dat alles perfect is gelopen in mijn carrière. Ik ben nu kapitein van City en dat voelt bijzonder goed aan. Ik ben vol passie over deze club en wil hier veel succes boeken.’

‘Toen ik begon te spelen voor City, was United grote favoriet voor deze derby. De kansen waren 90-10. Telkens we naar Old Trafford (het stadion van United, red.) moesten, wisten we dat het moeilijk zou worden. Dat is tegenwoordig niet meer zo’, kijkt Kompany vooruit naar de Manchester Derby.