Frappant moment tijdens Parijs-Roubaix: met nog ongeveer 85km te gaan gingen de slagbomen plots naar beneden toen het peloton een overweg overstak. De helft van de renners dook nog tussen en onder de slagbomen, de rest werd opgehouden. Levensgevaarlijk, want enkele seconden nadat de renners onder de slagbomen waren gedoken passeerde een sneltrein in volle vaart. Het peloton speelde het wel sportief en wachtte op de achterblijvers.

Wielrennen op Sportwereld.be

Volgens het reglement moesten alle coureurs die de slagbomen negeerden uit koers gezet worden, maar de wedstrijdleiding omzeilde de regels. 'Het peloton bevond zich op 10 meter van de overweg toen de barelen naar beneden gingen. Het was niet mogelijk voor de eerste renners om veilig te stoppen. Het tweede deel van het peloton werd wel tegengehouden. Het College van Commissarissen heeft daarop samn met de koersdirectie beslist om het eerste deel van het peloton te neutraliseren zodat het tweede deel opnieuw kon aansluiten.'

Het incident doet denken aan Parijs-Roubaix 2006. Toen stonden Tom Boonen, Juan Antonio Flecha en Alessandro Ballan in volle finale voor een gesloten overweg. Fabian Cancellara won.