Vier-programma ‘Bloot en Speren’ bekroond in Cannes
‘Bloot en spelen’-gastvrouw Sofie Lemaire. Foto: vier

Op de vooravond van de televisiebeurs MIP-TV, die maandag start in Cannes, werden zaterdagavond in Cannes ook al de C21 Awards uitgereikt. Daar heeft het VIER-programma ‘Bloot en Speren’ de prijs voor ‘beste humoristisch format’ in de wacht gesleept.

Het programma, gepresenteerd door Sofie Lemaire, kreeg de prijs uitgereikt van een internationale jury met daarin vertegenwoordigers uit de Europese en Amerikaanse media-industrie. Dat maakte VIER zondagmiddag zelf bekend.

‘De International Format Awards zijn de belangrijkste prijzen voor nieuwe en originele televisie-programma’s’, aldus VIER-woordvoerder Kristof Demasure. Het programma is bedacht en ontwikkeld door productiehuis Woestijnvis en werd afgelopen najaar voor het eerst uitgezonden. Volgende donderdag start het tweede seizoen.

Het programma wordt wereldwijd verdeeld onder de titel ‘And the rest is history’. ‘Voorlopig zijn er nog geen handtekeningen gezet, maar er is wel interesse’, zegt Demasure.

‘Feest dubbel zo groot’

‘Niemand had het echt verwacht, waardoor het feest dubbel zo groot is’, meldt presentatrice Sofie Lemaire. ‘De concurrentie was niet van de poes. Zo’n internationale appreciatie doet geweldig veel deugd.’

Volgens Sam De Graeve, creatief directeur bij Woestijnvis, betekent de prijs dat het programma de komende dagen ook in de schijnwerpers zal staan op MIP-TV.

Voor deze awards werden meer dan 200 nieuwe formats ingestuurd, door alle grote namen van de internationale productiehuizen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig