25 graden: daar is de zomer
Foto: put

Het blijft vandaag droog met flinke zonnige perioden. Er waait een matige, aan de kust een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de zee en in de Ardennen wordt het maximum 14 graden en 16 tot 17 graden elders. Zondagavond zijn er opklaringen maar ‘s nachts neemt de bewolking toe vanuit het noorden en vooral aan de kust kan hieruit mogelijk wat lichte regen vallen. Het kwik daalt tot minimum 3 graden.

Maandagmorgen is het op vele plaatsen grijs maar in de loop van de dag breekt de zon door. Het blijft droog en er waait zwakke wind uit westelijke richtingen. Het wordt 13 graden aan zee en in Hoog België en 15 tot 17 graden elders.

Dinsdag en woensdag is het droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt dinsdag rond 22, woensdag rond 24 graden. Op sommige plaatsen in het binnenland is zelfs voor de eerste keer dit jaar de zomerse grens van 25 graden bereikbaar.

In de tweede helft van de week is er tijdelijk kans op een lokale bui. Tevens wordt het ook minder warm. Komend weekend schommelt het kwik wellicht rond 17 graden.