Nog 14 duitsers achter de tralies na grote vechtpartij in Zeeland
Archiefbeeld Foto: /Hollandse Hoogte
Nog 14 van de 75 Duitsers die in de nacht van zaterdag op zondag gearresteerd werden bij een massale vechtpartij in de Nederlandse gemeente Renesse, zitten vast. Dat heeft de Nederlandse politie zondag gemeld.

De Duitsers begonnen te vechten in het centrum van de Zeeuwse badplaats. Op een gegeven moment keerden zij zich tegen de politie. Ten minste twee agenten zijn gewond geraakt. Een van hen werd op zijn hoofd geslagen met een bierfles, de ander is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De vechtpartij ontstond nadat de politie een verdachte probeerde op te pakken wegens mishandeling, zegt een politiewoordvoerder. De Duitsers pikten dat niet en vielen de agenten aan.

De amokmakers konden uiteindelijk overgebracht worden naar een cellencomplex in de Nederlandse stad Breda. Daar werden ze aan de tand gevoeld. De meeste onder hen mochten daarna beschikken. Zij werden op een bus gezet met als eindbestemming Gelsenkirchen. De duitsers waren in het land voor een vrijgezellenfeest. 

Van de 14 Duitsers die in de cel blijven, zitten er nog 13 vast wegens slagen en verwondingen. Nummer 14 kon zich niet geldig legitimeren. 

Vier politieagenten hebben aangifte gedaan van mishandeling. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de Nederlandse politie. Die is in de eerste plaats op zoek naar videobeelden van de vechtpartij.