PROXIMUS LEAGUE. Antwerp verliest, STVV wint ruim
Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency
Leider STVV en Lommel houden allebei hun kansen op de titel in tweede klasse gaaf. Op speeldag 32 knoopte STVV na een gelijkspel tegen Maasmechelen (2-2) en een nederlaag op Heist (3-1) nog eens aan met een overwinning tegen Roeselare (3-0). Eerste achtervolger Lommel graaide drie punten mee op het veld van Antwerp (0-2), waardoor de kloof tussen de twee resterende titelkandidaten drie punten blijft.

Met nog twee speeldagen te gaan, blijft het zeer spannend in de Belgische tweede klasse, zeker omdat STVV op de slotspeeldag Lommel ontvangt. De Truienaars hebben nu 73 punten, Lommel telt er 70. De kampioen mag rechtstreeks naar de Belgische eerste klasse.

Door de thuisnederlaag van Leuven tegen Tubeke (1-2) en het verlies van Seraing op het veld van Aalst (1-0) doet Eupen, dat met 4-0 won van Geel, een goede zaak in de strijd om plaats drie. Eupen (61) heeft 5 punten voorsprong op Virton (56). Seraing (55), Leuven (55) en Bergen (54) volgen op de voet.

Onderin verloor de nummer 17 Racing Mechelen kansloos van Bergen (0-3). Rode lantaarn Woluwe-Zaventem en nummer 16 Maasmechelen deelden de punten (1-1). Omdat ze geen licentie-aanvraag indienden, zakken Mechelen en Zaventem sowieso naar derde klasse.

Uitslagen:

Zaterdag:

St.-Truiden - Roeselare 3-0

Antwerp - Lommel United 0-2

Eupen - ASV Geel 4-0

Dessel - Virton 0-4

Patro Eisden - Woluwe-Zaventem 1-1

WS Brussel - Heist 2-3

OHL - Tubeke 1-2

Zondag

Aalst - Seraing 1-0

Racing Mechelen - Bergen 0-3