‘Wathelet heeft immens veel bereikt’
Benoît Lutgen. Foto: BELGA

Benoît Lutgen, voorzitter van CDH, heeft zijn parlementslid Melchior Wathelet bedankt voor het ‘immense werk dat hij de afgelopen jaren heeft afgeleverd’. Wathelet neemt afscheid van de politiek om ceo te worden bij informaticabedrijf Xperthis. Ook de voorzitter van concurrent MR, Olivier Chastel, wenste Wathelet veel succes met zijn nieuwe loopbaan.

‘Melchior heeft zijn krachtige persoonlijkheid, zijn grote kwaliteiten en zijn perfectionisme ten dienste gesteld van België en haar inwoners’, laat Wathelets voorzitter Lutgen in een persbericht weten.

Lutgen loofde verder het verantwoordelijkheidsgevoel en zijn onophoudelijke inzet die Wathelet volgens hem de voorbije maanden tentoon heeft gespreid. ‘Met deze weldoordachte keuze begint Melchior Wathelet aan een nieuwe bladzijde in zijn professioneel leven. Hij toont ook - en daar kunnen we alleen verheugd over zijn - dat er een brug bestaat tussen het bedrijfsleven en de politiek.

Chastel: 'Juich keuze toe'

Op Twitter wenste MR-voorzitter Olivier Chastel Wathelet het beste. 'Ik juich zijn keuze toe. Veel succes met deze nieuwe loopbaan!'