Mechelse Nekkerhal krijgt nieuwe naam
Foto: Joris Herregods

Vanaf vandaag zal de Mechelse Nekkerhal door het leven gaan met de nieuwe naam ‘Nekkerhal-Brussels North’. Concessiehouder Artexis hoopt de evenementenhal met deze naamswijziging internationaal beter op de kaart te zetten.

Volgens Artexis moet de centrale ligging van Mechelen ervoor zorgen dat de Nekkerhal ook events met een internationaal karakter kan aantrekken. ‘Soms ben je van op de luchthaven sneller in Mechelen dan in Brussels Expo’, zegt Dirk Van Roy, CEO van Artexis.

‘Maar buitenlanders kennen Mechelen niet. Door ‘Brussels North’ toe te voegen aan de naam van onze evenementenhal, maken we de positionering aan de rand van Brussel duidelijk.’ Volgens Van Roy heeft Mechelen alles in huis om grote events te kunnen aantrekken.

‘Niet alleen de ligging speelt een rol, maar ook het feit dat eventgangers er een stadsbezoek aan kunnen koppelen, maakt dat Nekkerhal-Brussels North over een enorm potentieel beschikt’, zegt hij.

‘Black box’

Artexis zal in de Nekkerhal, die oorspronkelijk als groentehal werd gebouwd, een ‘black box’ bouwen die voorzien is van alle benodigdheden voor licht en geluid. Op die manier kunnen organisatoren van events zeer snel en modulair een bepaalde sfeer creëren, zonder dat ingrijpende werken noodzakelijk zijn. Dit zorgt voor tijdswinst en biedt de zaal verschillende gebruiksmogelijkheden.

Het Mechels stadsbestuur is tevreden over de aanpak van Artexis. ‘Wij zijn zeer blij dat we de beslissing genomen hebben om de hal in concessie te geven’, zegt schepen Bart De Nijn, voorzitter van vzw-in-ontbinding Nekkerhal.

‘Als vzw waren wij nooit in staat geweest om de hal zo uit te baten. En wat de naamswijziging betreft: hoewel ik tegen een uitbreiding van Brussel ben, kan ik maar vaststellen dat Charleroi wereldwijd gekend staat als Brussels South en dan is het een eer dat Mechelen Brussels North mag zijn.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig