Nasa beschikt binnen de 20 jaar over bewijzen voor buitenaards leven
Foto: ss

De Amerikaanse ruimtevaartdienst Nasa rekent erop over ten laatste 20 jaar bewijzen te hebben voor buitenaards leven. ‘Stevige aanwijzingen daarvoor zullen we naar mijn mening in het komende decennium krijgen en definitieve bewijzen in de komende 10 tot 20 jaar’, zei wetenschapster Ellen Stofan woensdag op een conferentie in Washington.

‘We weten waar we moeten kijken en in de meeste gevallen beschikken we ook over de technologie’. Over aliens gaat het niet, stelde Nasa-wetenschapster Ellen Stofan duidelijk: ‘we praten niet over kleine groene mannetjes, maar over microben’.

De Marsrover Curiosity bijvoorbeeld, één van de duurste projecten van de Nasa en nu door bezuinigingen getroffen, heeft sporen van vroeger leven op de Rode Planeet ontdekt. In een kleine schoffel steenstof van Mars ontdekte de robot sporen van onder andere zwavel, stikstof, fosfor en koolstof - alle chemische stoffen, die bij het ontstaan van leven een belangrijke rol spelen. Dat laat volgens de Nasa de conclusie toe, dat microbieel leven op Mars heeft bestaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in