Steve Stevaert gecremeerd en in intieme kring herdacht
Foto: Photo News

In Hasselt is dinsdagochtend het stoffelijk overschot van oud-politicus en minister van Staat Steve Stevaert (SP.A) gecremeerd. Ermee ging een korte herdenkingsplechtigheid gepaard, voor een heel beperkte groep van dichte vrienden en familieleden.

Het was op verzoek van zijn echtgenote dat de plechtigheid in intieme kring plaatsvond. Alle cameraploegen en publiek werden geweerd, en zij die toch waren komen opdagen, werden op een afstand gehouden door de politie. Ook van het uitvaartcentrum, waar de vrienden en familie van Stevaert kort samenkwamen, werd iedereen weggehouden.

Het brede publiek had afgelopen zaterdag en maandag al een laatste groet kunnen brengen aan de vorige week overleden socialist en minister van Staat Steve Stevaert (60). In totaal zo’n 3.500 mensen zakten naar het uitvaartcentrum of het Hasseltse stadhuis af om afscheid te nemen van de overleden politicus.

Intussen is, gezien de grote belangstelling, de periode om het rouwregister te tekenen, overigens verlengd. Burgemeester Hilde Claes (SP.A) wil iedereen nog tot vrijdag de kans geven om in het stadhuis van Hasselt een persoonlijke boodschap neer te schrijven voor Stevaert.