‘Clarkson mag toch mee op Top Gear-tournee’
Foto: EPA

Presentator Jeremy Clarkson heeft een akkoord gesloten met de BBC zodat hij kan deelnemen aan de wereldwijde tournee van Top Gear later dit jaar. In ruil moet hij zwijgen over zijn ontslag bij de Britse openbare omroep na een uit de hand gelopen ruzie met producer Oisin Tymon op de set van het televisieprogramma. Dat schreef de Britse krant Sunday People. De show krijgt ook een andere naam.

Het ontslag van Clarkson zadelde de BBC op met een flinke financiële kater. Zo’n 100.000 fans hadden al een ticket gekocht voor Top Gear Live, de wereldwijde tournee die in mei van start gaat.

Hoewel de 54-jarige Clarkson niet meer voor de BBC werkt, mag hij dus toch deelnemen aan de tournee op voorwaarde dat hij geen kritiek meer uit op zijn voormalige werkgever. De BBC verbindt haar naam en logo ook niet langer aan de show, die de naam ‘Clarkson, Hammond and May Live’ krijgt.

‘Jeremy, James en Richard aanvaarden die voorwaarden. Het komt erop neer dat over het incident gezwegen zal worden’, vertelt een anonieme bron in de krant. Organisator Brand Events zegt dat tijdens de show geen fragmenten uit het televisieprogramma getoond zullen worden. Ook het themalied zal niet langer gebruikt worden en het geheimzinnige personage ‘The Stig’ zal niet in de show komen.

De tournee strijkt neer in Australië, Zuid-Afrika en Noorwegen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in