Steve Stevaert dood teruggevonden in Albertkanaal
Foto: Nikolas Vanhecke
De vermiste SP.A-politicus Steve Stevaert is na een urenlange zoektocht dood teruggevonden in het Albertkanaal. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Eerder bevestigde het parket van Limburg de vondst van twee van Stevaerts jassen in het kanaal en zijn fiets op een jaagpad.

De fiets van Steve Stevaert werd donderdag langs het jaagpad aan het Albertkanaal in Hasselt gevonden, tussen de Kanaalkom en Stokrooie, ter hoogte van spoorwegbrug in Kuringen. Eerst werd bericht dat zijn jas ernaast lag, maar het parket zei later dat twee van Stevaerts jassen ín het kanaal dreven.

Het parket van Limburg beschouwde de verdwijning snel als onrustwekkend en startte de nodige procedures op. De politie kamde de omgeving uit met behulp van speurhonden. Uiteindelijk werden ook duikers ingezet om het Albertkanaal uit te kammen.

Iets over vijf uur 's middags bleef de sonarboot duidelijk op één plek drijven. Er werden boeien geplaatst en een duiker ging te water. Aan de pers werd gevraagd om te stoppen met beeldverslag uit te brengen en om verder van de plek plaats te nemen. Een uur later werd het lichaam van Steve Stevaert uit het water gehaald.

 

Wanhoopsdaad

Stevaert werd op 24 maart door de Brusselse raadkamer verwezen naar de strafrechter in een verkrachtingszaak. De feiten zouden plaatsgevonden hebben in september 2010. De gewezen SP.A-voorzitter bekende in de loop van het onderzoek schoorvoetend dat hij seksuele betrekkingen met de vrouw heeft gehad, maar volgens hem had ze daar wel mee ingestemd.

Stevaert zou tijdens het onderzoek ook gezinspeeld hebben op een wanhoopsdaad, mocht het verhaal in media komen. Dat vernam persagentschap Belga uit gerechtelijke bron. De politicus verloor eerder zijn broer al aan zelfdoding.

Hier kunt u de volledige biografie van de gewezen SP.A-voorzitter terugvinden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.