Drie verkiezingsmedewerkers Sarkozy onder arrest
Nicolas Sarkozy. Foto: AFP

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy is woensdagmorgen ondervraagd in Parijs in de zaak rond de campagnefinanciering van de presidentsverkiezingen in 2012. In een ander onderzoek werden drie medewerkers van diezelfde campagne aangehouden.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek werd Sarkozy ondervraagd in verband met de straf die hij kreeg opgelegd nadat de rekeningen voor zijn verkiezingscampagne in 2012 niet werden gevalideerd. Zijn partij UMP nam die straf toen op zich. In deze zaak werd de oud-voorzitter van UMP, Jean-Fraçois Copé begin februari al aangeklaagd voor misbruik van vertrouwen. Catherine Vautrin, de ex-schatkistbewaarder van de partij, werd in december al van hetzelfde beschuldigd.

Nog woensdag werden drie medewerkers, waaronder de campagnedirecteur en de schatkistbewaarder, van die verkiezingscampagne aangehouden in de zaak ‘Bygmalion’. Ze worden ervan verdacht een frauduleus systeem op poten te hebben gezet tijdens die verkiezingscampagne, aldus een bron dicht bij het onderzoek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in