Cover van nieuw Millennium-boek onthuld

Het vervolg op de Millenniumtrilogie van wijlen Stieg Larsson zal in de Engelstalige versie The Girl in the Spider’s Web heten. Het boek zet het verhaal van Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist voort.

Eerder had de uitgeverij al bekendgemaakt dat het vervolg van de Millenniumtrilogie op 27 augustus in 35 landen wordt uitgebracht. Dat is tien jaar na de publicatie van Larssons eerste midaadroman Mannen die vrouwen haten.

De Zweedse schrijver en journalist David Lagercrantz leende Larssons personages en verhaallijnen voor het vervolg. Van de originele reeks zijn wereldwijd zo’n 80 miljoen exemplaren verkocht.

Det som inte dödar oss is de Zweedse titel. In de Engelse versie wordt dat The Girl in the Spider’s Web. In het Nederlands: Wat ons niet zal doden - Millenium 4.

Uit vrees voor een lek schreef Lagercrantz zijn boek op een computer zonder internetverbinding. De Britse uitgeverij Maclehose Press heeft enkel de cover onthuld. Daarop staat Lisbeth Salander, met tattoo en een punkbroek.

Lagercrantz is auteur van diverse wetenschappelijke boeken en romans. Een van zijn grootste successen in ons land is de in 2012 verschenen biografie Ik, Zlatan over de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic.

Stieg Larsson was in 2004 op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De auteur zou voor zijn dood aan een vierde deel gewerkt hebben, maar de roman van Lagercrantz staat daar volgens de uitgeverij volledig los van.