Nieuw album van Asterix verschijnt in oktober

Twee jaar na ‘Asterix bij de Picten’ verschijnt wereldwijd op 22 oktober een nieuw album met de avonturen van de dapperste aller Galliërs, een creatie van Goscinny en Uderzo, onder de Nederlandstalige titel ‘De Papyrus van Caesar’. Dat meldde de uitgeverij Albert René dinsdag.

Het 36ste album van de reeks komt opnieuw op naam van scenarist Jean Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad, aldus een woordvoerder van de uitgever. ‘Albert Uderzo (de eerste tekenaar van Asterix) was erg enthousiast na de lezing van het scenario (...) Jean-Yves Ferri en Didier Conrad hebben in hun verhaal alle tradities van Asterix, die zijn vastgelegd door zijn geestelijke vaders, gerespecteerd. Zo mogen de stripfiguren slechts in één op de twee albums naar onbekende oorden reizen. Voor het 36ste album blijven ze dus in Gallië’, preciseert de uitgever in een communiqué. ‘Ja, er zal gevochten worden. En ja, er verschijnen nieuwe stripfiguren zoals een erg achterbakse gluiperd’, voegt hij eraan . ‘En de toverdrank zal van pas komen om Romeinen in elkaar te slaan. Het wordt een opwindend verhaal over een onderwerp kenmerkend voor onze hedendaagse samenleving”.

Van Asterix bij de Picten, van Jean-Yves Ferri en Didier Conrad, werden wereldwijd al meer dan 5,4 miljoen exemplaren verkocht in 24 talen en dialecten.

 

 

#Album36 La torture est terminée, il est temps de vous dévoiler le titre du 36ème album d'Asterix !

Posted by Astérix et Obélix on Tuesday, March 31, 2015