Ontwerpersduo Marc by Marc Jacobs lanceert eigen label
Foto: CatwalkPictures

Marc Jacobs mag dan wel zijn tweede lijn hebben opgedoekt, maar Katie Hillier en Luella Bartley (het ontwerpersduo achter Marc by Marc Jacobs) blijven niet bij de pakken zitten. Zij lanceren dit najaar hun eigen label, meldt Women’s Wear Daily.

Na de bevestiging van de Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs dat zijn tweede lijn voortaan één wordt met de hoofdlijn, werd druk gespeculeerd over de toekomst van Katie Hillier en Luella Bartley, het Britse ontwerpersduo dat in 2013 werd aangesteld om de creatieve richting van Marc by Marc Jacobs uit te stippelen.

Nu blijkt dat de twee hun samenwerking gewoon voortzetten, maar dan met een eigen label, genaamd Hillier Bartley. Volgens de primeur van Women’s Wear Daily lanceren de twee Britse ontwerpsters hun eerst collectie al dit najaar, waaruit blijkt dat ze al langer op de hoogte waren van de stopzetting van Marc by Marc Jacobs.

‘Luella en ik hebben altijd samengewerkt op verschillende manieren (ze werkten eerder ook al samen aan Bartley’s label Luella, red.), en nu bundelen we al onze ervaringen om iets van onszelf te maken, van wat we zelf willen dragen’, aldus Hillier. Het nieuwe label zal naast kleding ook focussen op accessoires.