Dranouter Festival strikt Bart Peeters
Foto: Koen Bauters

De organisatie van het Dranouter Festival, dat plaatsvindt van 7 tot en met 9 augustus, heeft dinsdag twaalf nieuwe namen gelost. Daarbij zijn Bart Peeters en Jan De Wilde de opvallendste.

De affiche van Dranouter Festival raakt met de twaalf nieuwe namen goed gevuld. Met Bart Peeters hebben de organisatoren een oude bekende weten vast te leggen. De zanger stond de voorbije jaren al meermaals op het podium van het West-Vlaamse festival en is uitgegroeid tot een van de publiekslievelingen. Hij speelt op vrijdag 7 augustus op het hoofdpodium.

Nog op vrijdag geeft oud-gastprogrammator Kadril het beste van zichzelf. Op zaterdag passeren het Letse Auli, het Schotse The Treacherous Orchestra, de Ieren Ciaran Lavery & Marc O’Reilly, de Britten Gregg Russel & Ciaran Algar en de Portugese Lula Pena de revue.

Ook voor de slotdag loste Dranouter nog ronkende namen, met kleinkunsticoon Jan De Wilde en de Nederlander Spinvis voorop. Zij delen op zondag 9 augustus het podium met Surpluz, de Ieren van The Young Folk en een van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, I Will I Swear.

Eerder bevestigden onder meer Asaf Avidan, Triggerfinger, Intergalactic Lovers, Calexico en Flogging Molly al.

Tickets en meer informatie via www.festivaldranouter.be .

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig