Man doodgeschoten die toegangspoort NSA-hoofdkwartier wilde rammen
Foto: Washington Post

Een auto heeft geprobeerd in te rijden op de ingang van Fort Meade, waar onder andere het NSA-hoofdkwartier gevestigd is. De politie schoot daarop één van de twee inzittenden dood, een tweede raakte zwaargewond.

Rond 9 uur plaatselijke tijd probeerde een wagen met twee inzittenden een toegangspoort aan Fort Meade te rammen. Een politieagent heeft daarop één van de twee inzittenden doodgeschoten, de tweede inzittende raakte zwaargewond. Ook een politieagent zou gewond afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. 

Volgens NBC News waren het twee als vrouwen verklede mannen die een gestolen wagen gebruikten. In de auto zouden een vuurwapen en drugs gevonden zijn. Wat de motieven waren van het duo is onduidelijk, al zijn er geen aanwijzingen van terrorisme, aldus nog NBC.

Het incident vond plaats op ruime afstand van de gebouwen. Op het zwaarbeveiligde militaire complex in Anne Arundel County, in de staat Maryland, werken ongeveer 11.000 militairen en nog eens 29.000 gewone werknemers. 6.000 mensen wonen permanent op de basis.