Koningin Mathilde ontmoet Dries van Noten in Antwerpen
Foto: joris herregods

Koningin Mathilde heeft donderdagvoormiddag een bezoek gebracht aan het Flanders Fashion Institute (FFI) en ging meteen ook een kijkje nemen bij de expo rond Dries Van Noten in het Modemuseum, uiteraard gekleed in een outfit van de Belgische ontwerper.

De koningin, nog steeds op krukken na een skiongeluk vorige maand, was uitgenodigd door het FFI voor een ontmoeting met enkele Belgische ontwerpers, onder wie ook Dries Van Noten, Christian Wijnants en de vier gekozen ontwerpers van het pilootproject Fashion Fuel, dat jonge starters wil steunen.

Tijdens het rondetafelgesprek werd het belang van de mode voor onze economie onderstreept, maar ook de moeilijkheden bij de uitbouw van een modelabel. 'Het enorme potentieel van een internationale doelgroep die de Belgische creativiteit kan appreciëren, vraagt een sterke structuur en de nodige ondernemerscapaciteiten', aldus het FFI.

'De vraag naar het persoonlijke neemt toe. Momenteel is er een kantelmoment: je ziet jonge, alternatieve ontwerpers terug een eigen label opstarten. Dat geeft mij hoop en daarom ben ik blij met projecten zoals die van het FFI die hieraan meewerken. Dat vind ik ook het mooie aan het FFI, dat zij de kans geven aan ontwerpers om zich te plaatsen, en niet alleen hun visie, maar ook hun zakelijke skills te ontwikkelen', aldus Dries Van Noten.

Aansluitend op het gesprek ging Mathilde ook Dries Van Noten, Inspirations bezoeken, de tentoonstelling rond de Belgische ontwerper die na een maand al meer dan 20.000 bezoekers naar het Antwerpse Modemuseum heeft gelokt.

De koningin kiest, net als First Lady Michelle Obama, wel vaker voor een outfit van Dries Van Noten en dat was vandaag niet anders. Ze verscheen op de afspraak in een wollen jurk met roze bloemen én een gestreepte mantel uit de vorige wintercollectie van de Belgische ontwerper.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig