Leap ontwierp in San Francisco een pendeldienst die het openbaar vervoer recht de eenentwintigste eeuw binnenrijdt. Wifi, zetels, drankjes: zeg niet zomaar 'bus' tegen deze rijdende koffiebar-annex-woonkamer.

Het bedrijf stripte de klassieke bus zodat het van nul kon beginnen met de inrichting. Die wilde men namelijk zo ver mogelijk laten afwijken van het klassieke openbaar vervoer. Het resultaat houdt het midden tussen een woonkamer en een hippe koffiebar. Foodies worden verwend met gezonde snacks van lokale partners, versgeperste sapjes of iced coffee. Geeks hebben usb-aansluitingen en wifi, en ruimte genoeg om hun laptop of tablet te gebruiken.

De dienstverdeling is digitaal te raadplegen via een app, net als de route. Reizigers kunnen bovendien op elk moment zien waar de bus zich bevindt, en hoeven op die manier geen kwartier meer te staan wachten. Ticketjes kan u ook met uw smartphone kopen. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan vast: een ticket kost zes dollar, vijf dollar als u in bulk aankoopt.