De nagelnieuwe Jaguar XF, waarover bijzonder geheimzinnig werd gedaan, is eindelijk onthuld. Om een onvergetelijke indruk te maken, werd de XF voorgesteld in Londen, waar hij over het water 'zweefde' op twee koorden van 3,4 centimeter dik.

Zelfs voor doorwinterd stuntman Jim Dowdall, die in verschillende Hollywoodproducties meewerkt, voelde het een beetje James Bond-achtig aan: 'In mijn 35-jarige carrière heb ik veel met Jaguars gewerkt. Toch was deze stunt een grote uitdaging', zegt de man in Horizont.

Dowdall moest de nieuwe Jaguar XF veilig over de Londense waterloop manoeuvreren op twee koorden van 3,4 centimeter dik. De Britse autobouwer had de stunt op voorhand aangekondigd via Twitter en Facebook.

De nieuwe Jaguar XF

De eerste recensies over de XF zijn overwegend positief. Autowereld.be spreekt over 'een zelfontbrander die zal pronken met een voor dit segment uitzonderlijk lage CO2-uitstoot van 104 g/km.' Bovendien 'belooft Jaguar belooft ook al een infotainment-aanraakscherm (met Dual View) van 10,2 duim en een geweldige muziekinstallatie van 825 Watt met 17 luidsprekers', aldus Autowereld

Al vragen veel recensenten zich wel af waarom Jaguar op één jaar tijd én de XE en de XF, die veel gelijkenissen vertonen, lanceert.

De officiële publiekspremière van de XF is voorzien voor het Autosalon van New York, dat begin april plaatsvindt. De verkoop van de XF start in de zomer.