Er was minstens één Belg aan boord van het toestel dat in de Franse Alpen is neergestort. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Het gaat om een Belg die in Barcelona woont. Er zat er ook een Duitse klas aan boord.

Een Airbus A320 van Germanwings is neergestort in het Franse Prads-Haute-Bléone. Er waren 150 personen aan boord. Volgens de Franse minister van Transport heeft niemand de crash overleefd.

Zestien leerlingen en twee leraressen van het Joseph­-König Gymnasium die op de terugweg waren van een uitwisselings­project met een Catalaanse school, zaten op de noodlottige vlucht 4U 9525. ‘We hebben de bevestiging gekregen ‘s ochtends dat ze aan boord zijn gegaan in Barcelona. En niemand van hun familie, vrienden en klasgenootjes heeft intussen een geruststellend telefoontje gekregen. Langer hoop koesteren is dus naef’, zei burgemeester Bodo Klimpel op een pers­conferentie dinsdagnamiddag. 


De eerste beelden van de crashsite. 

Germanwings gelooft dat er 67 Duitsers aan boord waren. Een getal dat nog kan veranderen. Daarnaast zouden er 45 Spanjaarden zijn neergestort. Volgens de Spaanse krant El Mundo zijn er onder de slachtoffers ook twee baby's. Omroep Brabant meldt ook dat een 20-jarige vrouw uit het Nederlandse Deurne op het toestel zat. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat er minstens één Nederlands slachtoffer is.

Verder waren er vermoedelijk ook passagiers uit Groot-Brittannië, Denemarken, Australië, Israël, Mexico, Columbia en Argentinië aan boord, meldt de Duitse krant Bild.

Volgens de politie kan het nog dagen duren voor alle lichamen geborgen kunnen worden. Het toestel is in moeilijk bereikbaar gebied neergestort.