Brussels Airlines en Thomas Cook vliegen ook met Airbus A320
Foto: aviationexplorer

De Belgische luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en Thomas Cook hebben een aantal Airbus A320-toestellen in hun vloot. Dat bevestigen de woordvoerders van die maatschappijen. Thomas Cook beschikt in de zomer, wanneer het drukker is, over zes Airbustoestellen. Vijf ervan zijn van het A320-type. Bij Brussels Airlines gaat het om 7 toestellen van dat type, en nog eens 17 A319.

‘Bij Jetair gebruiken we Boeing en Embraer', zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Noch Jetair, noch Brussels Airlines, noch Thomas Cook charteren vluchten van Germanwings, de Duitse maatschappij wiens toestel dinsdag in de Franse Alpen gecrasht is. 'Het is mogelijk dat dat occassioneel eens gebeurd is, maar we hebben geen structurele samenwerking lopen met hen', zegt Vanhaelemeesch.

De toestellen van de A320-familie - met ook de varianten A318, A319 en A321 - vormen een van de meest succesvolle productlijnen van toestellen voor de middellange afstand. Airbus zelf spreekt van ‘s werelds bestverkopende vliegtuig met één gangpad.

Airbus produceert elke maand 42 A320-toestellen. De productie zal in 2016 opgedreven worden tot 46 per maand. De capaciteit van de vliegtuigfamilie varieert van 100 plaatsen (voor de A318) tot 185 zitjes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in