In het Oost-Vlaamse Nederbrakel is zaterdagmorgen afscheid genomen van de oud-officier die begin maart om het leven kwam bij de aanslag in de Malinese hoofdstad Bamako. De kerk Sint-Pieter-in-de-banden liep vol voor een afscheid met militaire eer.

De 44-jarige Ronny Piens overleed op 7 maart bij de aanslag op een restaurant-bar in Bamako. Hij werkte in Mali als veiligheidsadviseur bij de Europese Unie. Piens was luitenant-kolonel, officier in de Kroonorde en ridder in de Leopoldsorde.

De uitvaartliturgie vond plaats in de parochiekerk Sint-Pieter-in-de-banden in Nederbrakel (Brakel). Piens kreeg een afscheid met militaire eer, waarbij een erehaag werd gevormd en de ‘Last Post’ werd geblazen. Onder de aanwezigen waren militairen, delegaties van Defensie en Buitenlandse Zaken, ambassadepersoneel en politici zoals Alexander en Herman De Croo. De uitvaart kon ook buiten de kerk gevolgd worden via luidsprekers.

De crematie en de bijzetting in het columbarium van Nederbrakel gebeurt zaterdag in familiekring. De man laat een echtgenote en twee dochters na. Bij de aanslag in Mali kwamen ook een Fransman en drie Malinezen om.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig