Nog een nieuw mandaat voor Johnny Thijs
Foto: BELGA

Voormalig bpost-baas Johnny Thijs is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur bij omheiningenspecialist Betafence.

Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht. Betafence is sinds kort voor 90 procent in handen van de Luxemburgse investeringsmaatschappij CVC.

Michele Volpi, CEO van Betafence, is “verheugd en fier” dat Thijs in de raad van bestuur komt. Thijs zelf looft de sterke prestaties van Betafence sinds 2005. “Dankzij de juiste strategie, producten en teams is de onderneming vandaag goed geplaatst om in de toekomst te groeien en de ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken”, zegt hij.

Thijs stopte in februari 2014 bij bpost. Hij lag overhoop met de meerderheidsaandeelhouder van het postbedrijf, de Belgische overheid. De regering besliste dat Thijs nog maximaal 650.000 euro mocht verdienen, tegen de 1,1 miljoen euro die hij tot dan ontving.

Nu is Thijs actief in de raden van bestuur van verschillende bedrijven. Hij is al bestuurder bij onder meer Delhaize en USG People, maar wordt bijvoorbeeld ook voorgedragen als voorzitter van Recticel.

Betafence werd in 2005 door staaldraadbedrijf Bekaert verkocht aan de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners. Die maakte eind november 2014 bekend zijn volledige participatie van de hand te doen, waardoor CVC een ruime meerderheid van 90 procent van het kapitaal van Betafence gaat controleren. De rest van de aandelen blijft in handen van het management van Betafence.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig