Nieuwe topvrouw voor HTC
Foto: REUTERS

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC ondergaat een wijziging in de top van het bedrijf. Algemeen directeur en president Peter Chou zal plaatsmaken voor bestuursvoorzitster en medeoprichtster Cher Wang.

Dat meldt het bedrijf. In de afgelopen twee jaar nam Wang al steeds meer taken over van Chou, die daardoor de handen vrij had voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Daarmee is de wisseling in de top niet meer dan een formaliteit, zo oordeelde HTC. Chou blijft als hoofd van de afdeling ontwikkeling verbonden aan HTC.

De smartphonefabrikant is ver achterop geraakt bij onder meer Apple en Samsung. Zelfs het door experts bejubelde model HTC One kon de neerwaartse trend niet keren. Wel haalde het bedrijf in het vierde kwartaal van 2014 voor het eerst in ruim drie jaar meer omzet, dankzij de introductie van nieuwe smartphones en tablets, die speciaal zijn gericht op opkomende markten.

Wijzigingen in de top van het bedrijf zijn geen unicum voor HTC. Onder de ambtstermijn van Chou zijn zeker zeven leidinggevenden vervangen, onder wie vier verschillende directeuren van de afdeling marketing. In 2012 stapte ook het hoofd financiën op. Hoofdontwerper Scott Croyle vertrok begin 2014.

Wang had zelf voorgesteld de wijzigingen in de top door te voeren. ’Ik ken het bedrijf, ik ken de mensen en ik heb een visie’, aldus de topvrouw in een interview. ‘Daardoor ben ik denk ik ook de beste kandidaat.’