Pharrell volgt in de voetsporen van Rihanna
Foto: AP

Pharrell Williams was vorig jaar nog te zien in een video van Chanel en mag zich nu ook officieel een Fashion Icon noemen, op gezag van de Council of Fashion Designers of America (CFDA). Vorig jaar ging de bekroning nog naar zangeres Rihanna.

Het CFDA maakte eerder deze week de nominaties bekend voor hun modeprijzen die op 1 juni worden uitgereikt. Een aantal winnaars zijn wel al bekend - zoals de International Award voor het ontwerpersduo achter Valentino en de Media Award voor Instagram - en nu weten we ook wie die avond met de Fashion Icon Award naar huis gaat.

Die prijs wordt uitgereikt aan een persoon wiens persoonlijke stijl een significante impact heeft op de modewereld. Na onder meer Johnny Depp, Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Lady Gaga en vorig jaar nog Rihanna wordt deze keer Pharrell Williams in de bloemetjes gezet.

‘Als cool een persoon zou zijn, dan zou het wel Pharrell zijn - niet alleen voor zijn looks en stijlgevoel, maar ook door zijn vriendelijkheid en open karakter. Ik kan me niet voorstellen dat niet iedereen door hem wordt verleid’, aldus ontwerpster Diane von Furstenberg, CFDA-voorzitster.