Tijdens een persconferentie van Studio 100 heeft het muzikale trio aangekondigd dat ze afscheid nemenvan K3. De groep zal blijven doorgaan, maar met een volledig nieuwe bezetting. In het najaar wordt de talentenjacht 'K3 zoekt K3' op televisie uitgezonden.

Ook de directie van Studio 100 was aanwezig, wat verraadde dat er inderdaad iets aan de hand was. Eerder lanceerde Het Laatste Nieuws al dat er geruchten de ronde deden dat Karen Damen (40), Kristel Verbeke (39) en Josje Huisman (29) er mee stoppen. In het najaar zal de groep een nieuwe start maken met een nieuwe bezetting.

Fakkel doorgeven via talentenjacht op TV

Karen, Kristel en Josje lieten weten dat ze 'niet over één nacht ijs zijn gegaan' toen ze de beslissing namen. Ze willen 'de fakkel doorgeven aan waardige opvolgsters'. 'De liedjes zijn niet op, dus K3 moet doorgaan', klinkt het.

Om die fakkel te kunnen doorgeven, willen de drie zangeressen 'iedereen die de droom van K3 deelt' oproepen om deel te nemen aan het programma K3 zoekt K3, een talentenjacht die in het najaar op het televisiescherm verschijnt. 

K3 loves you

Karen benadrukte dat de opvolgsters niet op enkele weken tijd zullen worden gekozen: 'We gaan zelfs met zes een tour organiseren in het voorjaar van 2016 om zeker te zijn dat alles in orde komt.'

Voordat de dames definitief afscheid nemen van K3 hebben ze dus nog heel wat werk voor de boeg. Tijdens de persconferentie maakten ze ook bekend dat hun nieuwe single, K3 loves you, binnenkort zal worden uitgebracht.

Hoe het allemaal begon

De groep bestaat 17 jaar. In 2009 verliet de blonde Kathleen Aerts de groep al. Zij werd toen na een populaire talentenjacht op televisie vervangen door Josje.

De groep brak in 1999 door tijdens de preselecties voor Eurosong met hun inzending Heyah Mama. Ze waren toen nog een gewone meidengroep, nog niet gericht op kinderen dus, en werden helemaal afgebroken door jurylid Marcel Vanthilt. Wie had toen gedacht dat ze zo'n hoge vlucht zouden nemen?