Ajax legt zware straffen op voor jeugdspelers na mishandeling agente
Foto: Photo News

De Nederlandse voetbalclub Ajax heeft maatregelen getroffen tegen de drie jeugdspelers die vorige week donderdag betrokken waren bij de mishandeling van een agente. Dat meldt de Amsterdamse club op zijn website. De gedagvaarde speler Zakaria El Azzouzi komt dit seizoen niet meer in actie.

‘De club heeft hem contractueel de hoogst mogelijke boete opgelegd. Daarnaast moet hij een externe cursus conflictbeheersing volgen’, klinkt het. Aschraf El Mahdioui en Samet Bulut kregen geen dagvaarding en worden niet vervolgd. De twee junioren zullen een maand niet meer spelen bij wedstrijden van Ajax. ‘De spelers hadden niet in deze situatie terecht mogen komen’, zegt de clubleiding.

De drie jeugdspelers zullen de komende twee weken apart trainen. ‘Ook zullen zij een presentatie geven over de situatie en daarbij hun excuses maken aan alle spelers van de jeugdopleiding. Tot slot zal Ajax de drie spelers gaan inzetten bij projecten van de Ajax Foundation, waarbij op scholen in Amsterdam en omgeving aandacht wordt besteed aan ‘Life skills’, meldt de club.