SP.A-fractieleider Leuven neemt ontslag
Foto: Photo News

Saïd El Khadraoui neemt ontslag als SP.A-fractieleider in de Leuvense gemeenteraad en wil zich volledig concentreren op zijn nieuwe job als beleidsadviseur bij de interne ‘think tank’ die de EU-Commissie adviseert over actuele en toekomstgerichte thema’s.

Mich De Winter neemt zijn plaats in als fractieleider. Dat meldt de SP.A Leuven in een persbericht.

El Khadraoui verloor bij de verkiezingen van mei 2014 ondanks een betere persoonlijke score zijn zetel in het Europees Parlement. ‘Ik heb toen besloten een soort politiek sabbatjaar in te lassen en wat afstand te nemen van het politieke leven om na te denken of en op welke manier ik in de toekomst aan politiek kan doen. Ik blijf voorlopig Leuvens gemeenteraadslid en zal pas na de zomer communiceren over wat mijn rol kan zijn in het vooruitzicht van de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018’, aldus de SP.A-er.

Mich De Winter, die in 2012 voor het eerst verkozen werd als gemeenteraadslid en maandagavond unaniem werd aangeduid als fractieleider, laat weten dat hij deze functie met veel goesting en ambitie wil opnemen. ‘Saïd heeft de voorbije jaren al heel wat in gang gezet. Het is nu aan mij om de fractie te motiveren en richting te geven. Ik wil een dynamische fractie neerzetten die samen met onze schepenen gaat voor een dynamisch Leuven waarbij elke Leuvenaar zich betrokken voelt’, aldus De Winter.