Tim Coppens maakt kans op tweede CFDA Award
Foto: AP

De Belgische modeontwerper Tim Coppens maakt dit jaar opnieuw kans op een CFDA Award, een belangrijke Amerikaanse modeprijs die door de modesector zelf wordt uitgereikt. De organisatie maakte dinsdag alle genomineerden bekend.

Vorig jaar werd Tim Coppens nog bekroond met de Swarovski Award voor Menswear, een trofee die aanstormend talent in de mannenmode bekroont. Deze keer maakt hij dankzij het Council of Fashion Designers of America kans op de titel Menswear Designer of the Year.

De Belg, die in 2011 zijn eerste collectie lanceerde en ondertussen zowel een mannen- als vrouwenlijn tekent, moet het in die categorie wel opnemen tegen een klepper als Tom Ford, naast Thom Browne, Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne (Public School) en David Neville en Marcus Wainwright (Rag & Bone).

Voor de Womenswear Designer of the Year zijn Mary-Kate en Ashley Olsen nogmaals genomineerd (zij wonnen de prijs al eens in 2012), naast Marc Jacobs, Michael Kors, Lazaro Hernandez en Jack McCollough (Proenza Schouler) en Joseph Altazurra.

De beroemde tweeling en het ontwerpersduo bij Proenza Schouler maken eveneens kans op de Accessory Designer of the Year Award. In die categorie moeten ze het opnemen tegen Alexander Wang, Tabitha Simmons en Irene Nieuwirth.

De Media Award gaat naar Instagram (voor de eerste keer naar een bedrijf in plaats van een persoon) en de International Award - die vorig jaar nog werd uitgereikt aan Raf Simons - gaat deze keer naar Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli, sinds 2008 het ontwerpersduo achter Valentino.

De prijzen worden op 1 juni uitgereikt in New York. Dit zijn de andere genomineerden:

Swarovski Award for Womenswear

Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne (Public School)
Rosie Assoulin
Ryan Roche

Swarovski Award for Menswear

Shayne Oliver voor Hood by Air
Alex, Matthew en Samantha Orley (Orley)
Ariel en Shimon Ovadia (Ovadia & Sons)

Swarovski Award for Accessory Design

Paul Andrew
Eva Fehren
Rachel Mansur en Floriana Gavriel (Mansur Gavriel)