Brussels Airlines pakt uit met eerste Kuifje-vliegtuig
Foto: rr

Brussels Airlines heeft maandag een bijzonder toestel voorgesteld: een vliegtuig dat volledig beschilderd is als de duikboot uit de Kuifjestrip 'De schat van Scharlacken Rackham'. Het bedrijf koos voor Kuifje als symbool van de Belgische cultuur, maar hoopt door de populaire stripheld ook op wereldwijde aandacht.

Brussels Airlines sloeg voor dit project de handen in elkaar met Moulinsart, dat de rechten op Hergé beheert. Samen lieten ze een Airbus A320 beschilderen in de kleuren van het Belgische stripfiguur Kuifje, gebaseerd op originele tekeningen.

Het resultaat is een 37 meter lange zwarte haai, gebaseerd op de haai-onderzeeër van Professor Zonnebloem uit het verhaal 'De Schat van Scharlaken Rackham'. Het vliegtuig kreeg de naam 'Rackham' en op de flank lezen we 'We fly you to the home of Tintin'.

Het is de eerste keer dat het oeuvre van Hergé wordt vertaald naar een vliegtuigromp. Voor het beschilderen van het vliegtuig riep Brussels Airlines de hulp in van de vliegtuigartiest Andre Eisele, die de moeilijke taak had om het perspectief van de tekeningen aan te passen aan de rondingen van het toestel.

'Dit vliegtuig is een droom die in vervulling gaat. De samenwerking met Brussels Airlines is voor ons een perfecte match. Kuifje leeft en ademt België, en ook Brussel, waar hij geboren is, net als Hergé. Kuifje draait ook helemaal rond reizen en met dit vliegtuig brengen we onze twee werelden volledig samen', aldus Nick Rodwell, directeur bij Moulinsart.

Na de onthulling maandagochtend maakte het vliegtuig zijn ‘maiden voyage’, een vlucht naar Toulouse die bijna twee uur duurt. Het speciale Kuifje-design blijft op de Brussels Airlines Airbus tot 2019.