Dax klimt over 12.000 punten
Foto: REUTERS

Op de beurs van Frankfurt heeft de sterindex Dax maandag voor het eerst de kaap van 12.000 punten genomen. Ook de Bel20 zit opnieuw op het hoogste peil sinds het uitbreken van de kredietcrisis.

De Dax steeg maandagochtend tot 12.001,98 punten, om daarna weer wat terug te vallen. Kort na de middag naderde de index de 12.100 punten.

De nieuwe recordwaarde komt er na weken van aanhoudende koersstijgingen op de Duitse beurs, aangevuurd door het beleid van de Europese Centrale Bank om miljarden euro's in de economie te pompen. Ook de koersval van de euro ondersteunt de beurs. Duitse producten worden goedkoper in het buitenland, wat goed nieuws is voor exporterende bedrijven.

Bel20

Ook in Brussel gaat de beurs duidelijk hoger. Halverwege de namiddag staat de toonaangevende Bel20 op een winst van 1 procent. Daardoor klimt de index tot 3.765 punten, het hoogste peil sinds mei 2008. Daarmee wordt de winstreeks van dit jaar duidelijk verdergezet. 

De Bel20 is wel nog ver verwijderd van de recordniveaus van voor de financiële crisis.in 2007 piekte de index nog boven de 4.500 punten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig