Journalist en auteur Peter Verbruggen onverwachts overleden
Peter Verbruggen in 2007 Foto: Sarah Van den Elsken

Peter Verbruggen, journalist bij Het Laatste Nieuws, is zondagochtend na een ziekte van enkele dagen overleden in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Dat meldt de krant in een persbericht. Verbruggen was ook de voorzitter van Elvis Matters, de officiële fanclub van Elvis Presley in België.

Peter Verbruggen begon zijn journalistieke loopbaan bij de krant Het Volk en maakte in 1995 de overstap naar Het Laatste Nieuws. In die carrière van 20 jaar bij Het Laatste Nieuws was hij onder meer hoofdredacteur van de Antwerpse zusterkrant De Nieuwe Gazet en chef nieuws.

Zijn laatste reportage voor de krant maakte hij afgelopen week nog in Rome, naar aanleiding van het bezoek van het koningspaar aan paus Franciscus.

Verbruggen was ook de grondlegger en sinds vele jaren de voorzitter van Elvis Matters, een officieel erkende Belgische fanclub van Elvis Presley. In 1999 schreef hij het boek ‘Elvis: King of Belgium’ over zijn muzikale held. Vorig najaar verscheen de biografie ‘Maestro Stromae’ over hét Belgische muziekfenomeen van dit moment.

Peter Verbruggen laat een vrouw en drie kinderen na.